Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 12:08 - Как се избира жилище?
Автор: bulcity Категория: Бизнес   
Прочетен: 2625 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.04.2015 14:52


Моят дом за мен и моето семейство; имам си хубава къща - защо да не си осигуря и допълнителен доход от наем; в какво да си вложа парите... Мотивите за покупка на имот са различни, но целта е една - изгодна и дълготрайна, сигурна инвестиция. И така вече сте взели необходимото решение за закупуване на недвижим имот! Наясно сте с какви средства разполагате за закупуване на самият имот, за комисионни и такси, за евентуални освежавания или ремонт (ако се налага такъв), ако ви е необходим кредит към коя банка да се обърнете. Наясно сте, че искате хубаво жилище в престижен район, да не е на първи и последен етаж, да е с южно изложение (50% от клиентите са с тези "искания"). И сега идва трудния момент - изборът на така нареченото жилище, офис, магазин или на каквото друго сте се спрели...
1. Ако не разбирате от типове строителство, намерете някой да ви обясни видове сгради, типове, видове, предимства и недостатъци.
2. Определящото при недвижимите имоти е: "Локация, локация, локация".  Ако познавате добре градът, инфраструктурата на райони и квартали, значи изборът ви ще бъде подпомогнат от собствената ви преценка.
3. Веднъж вече избрали район и квартал поинтересувайте се какви са средните цени на предлаганите имоти.
4. "Ново" или "старо" - най-купувано е "хубавото" жилище.
5. Ново строителство в повечето случаи се предава на ш/з. Необходими са средства за довършване.
6. На всеки му се иска с малко средства да получи голямо жилище или да направи много изгодна сделка, но бъдете преди всичко реалисти...Затова не пренебрегвайте имоти, които са за ремонт, особено ако и цената им е ниска. (един ремонт на 3-стаен апартамент излиза около 7х.Е и в накрая ще изглежда така както вие искате).
7. Друг фактор е функционалното разпределение. Имате ли конкретни изисквания към разпределението или по-горе указаните фактори надделяват.
8. Въоръжете се с време за обикаляне на обекти и търпение, защото може да попаднете на някой решил да ви разхожда навсякъде " за тия парички". ( затова се обърнете към сериозна агенция, за да ви спести излишното обикаляне)
9. Ако попаднете още от първия път на жилище, което отговаря дори 70% на вашите търсения, не се колебайте - "вземете си го"! Пазарът на недвижими имоти е динамичен след седмица може вече да е късно... А да се намери перфектния имот е доста трудно и скъпо начинание.
10. Не на последно място - проверка на строителни книжа и документи за собственост, юридическо оформяне и съпътстване на сделката ( не са малко случайте за опит за измама).

Затова от самосебе си се налага извода: ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ!

БУЛСИТИ - агенция за недвижими имоти, безплатна консултация за покупка, продажба или наем на недвижим имот!




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Благодаря, за мен беше полезно.
21.09.2010 12:15
Благодаря, за мен беше полезно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulcity
Категория: Бизнес
Прочетен: 43621
Постинги: 10
Коментари: 2
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031